Essence Ομοιοπαθητικών Φαρμάκων από Φίδια

Κωδικός Προϊόντος : 978-960-93-6139-2
25.00€

Διαθεσιμότητα  Άμεσα διαθέσιμο

Share on social media

Σελίδες: 185
 
Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά βιβλίων με θέμα τα ομοιοπαθητικά  φάρμακα που παρασκευάζονται από φίδια. Αποσκοπούν στο να είναι βιβλία αναφοράς για κάθε ομοιοπαθητικό, είτε εξασκεί το επάγγελμα, είτε διδάσκει ή σπουδάζει την Ομοιοπαθητική. 
 
Ο Δρ. Πίσιος μέσα από τα δικά του περιστατικά, παρουσιάζει την ουσία (essence) και τις εικόνες πολλών ομοιοπαθητικών φαρμάκων, ώστε να είναι εύκολη και ξεκάθαρη η επιλογή τους. 
 
Η ανάλυση γίνεται με βάση την κλασική Hahnemanian ομοιοπαθητική. 
 
Στο πρώτο βιβλίο παρουσιάζεται η Vipera aspis, το  Bungarus fasciatus, η Lachesis muta και το Bothrops Lanceolatus. 
 
Η Vipera aspis και το Bungarus fasciatus παρουσιάζονται για πρώτη φορά διεθνώς, με θεραπευμένα περιστατικά. 
 
Για κάθε ομοιοπαθητικό φάρμακο που παρουσιάζεται, εξηγείται με ποια φάρμακα πρέπει να γίνει η διαφοροδιάγνωση.
 
Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο θα καταλάβετε γιατί εκεί που ήσασταν σίγουροι ότι ο ασθενής χρειάζεται Lachesis δεν είχατε αναμενόμενα αποτελέσματα και τι θα μπορούσατε να είχατε δώσει ώστε να γίνει καλά ο ασθενής. 
 
Το βιβλίο περιέχει επίσης χρήσιμες αναφορές για τα εξής θέματα:
  • ποιοι είναι οι λεγόμενοι “φιδάνθρωποι”;
  • πώς ανακαλύφθηκαν τα φάρμακα στην προϊστορία;
  • τι είναι τα επίπεδα αρρώστιας;
Ακολούθως, το βιβλίο μελετά την εξέλιξη της Ομοιοπαθητικής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και παρουσιάζει στοιχεία που αποκαλύπτουν με ποιον τρόπο ενεργούσαν οι αρχαίοι Έλληνες ιατροί. 
 
Εν συνεχεία, παρουσιάζει τον συμβολισμό των φιδιών στην αρχαία Ελλάδα, στον χριστιανισμό, αλλά και σε άλλους αρχαίους πολιτισμούς. 
 
Τέλος, απαντά σε ερωτήματα που απασχολούν τους περισσότερους ομοιοπαθητικούς σχετικά με την διδασκαλία των σφραγίδων. 
 
Είναι τόσο χρήσιμη όσο ακούγεται; Που μπορεί να ωφελήσει;
 
Και όλα αυτά συνοδευόμενα από φωτογραφίες που βοηθούν στην καλύτερη απομνημόνευση της ουσίας και των εικόνων των φαρμάκων. 
 
 
“Κατά την ανάγνωση του παρόντος πονήματος διαπίστωσα αρκετές ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις και καταγραφές, από το οποίο η σύγχρονη ομοιοπαθητική πολλά οφέλη μπορεί να αποκομίσει.Τα δύο μέρη του βιβλίου περιέχουν βασικές κι ενδιαφέρουσες πληροφορίες που είναι χρήσιμες και στον έμπειρο γιατρό αλλά και στον  σπουδαστή που ξεκινάει τη μελέτη της δύσκολης και συναρπαστικής ομοιοπαθητικής θεραπευτικής τέχνης. Αναμφίβολα το βιβλίο του συνάδελφου Πίσιου καταφέρνει να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω τη μελέτη των δηλητηρίων των φιδιών με παραδείγματα περιστατικών ασθενών, γεγονός που αποτελεί θεμελιώδες και δομικό στοιχείο στην εφαρμογή.”
 
Κωνσταντίνος Τσιτινίδης
Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής
 
 
“Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό δημιούργημα στο χώρο της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, καθότι πέρα από το πολύ εμπεριστατωμένο κεφάλαιο περιγραφής των Ομοιοπαθητικών φαρμάκων της Οικογένειας των Φιδιών, συμπεριλαμβάνεται μία λεπτομερέστατη καταγραφή της διαδρομής της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής από τα πανάρχαια έτη, μέσα από επίσημες πηγές, όπου καταδεικνύεται η πολύτιμη συνεισφορά των αρχαίων Ελλήνων Ιατρών-θεραπευτών και η ιστορική συνέχεια και εξέλιξη της θεραπευτικής αυτής τέχνης ως σήμερα.” 
 
Πανφιόροβα Έλενα
Διευθύντρια του Ιντιτούτου Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Αθηνών 
 
“Το βιβλίο αυτό του ιατρού Κωνσταντίνου Πίσιου καλύπτει ένα κενό που υπήρχε στην ομοιοπαθητική βιβλιογραφία και αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο βοήθημα για τον ομοιοπαθητικό γιατρό που είτε έχει, είτε όχι ασχοληθεί με τα φάρμακα από φίδια. Τα ιστορικά που παρουσιάζονται είναι τόσο ζωντανά που μπορεί κανείς εύκολα να τα συνδυάσει με την περιγραφή του φαρμάκου.
Δίνει τη δυνατότητα στον ομοιοπαθητικό γιατρό  να οδηγήσει τον ασθενή του όχι μόνο στην απαλλαγή από τη  συγκεκριμένη νόσο, αλλά  και να εξυψώσει το γενικό επίπεδο ψυχοσωματικής υγείας του.”
 
Βικτωρία Φάντη 
Ομοιοπαθητικός παιδίατρος
 
 
 
Ο Κωνσταντίνος Πίσιος είναι ομοιοπαθητικός και ειδικός παθολόγος.
 
Τα βιβλία του προσφέρουν νέες γνώσεις για τα ομοιοπαθητικά από φίδια. Μέσα από δεκάδες περιστατικά, παρουσιάζει όχι μόνο τα γενικά χαρακτηριστικά αλλά την ουσία και τις εικόνες τους, ώστε να είναι εύκολη και ξεκάθαρη η επιλογή τους.
 
Και δεν αναφέρεται μόνο στους ενήλικες αφού στη σειρά των βιβλίων για τα παιδιά παρουσιάζει essence και εικόνες από τις πρωτοπωριακές του θεραπείες στις μικρές ηλικίες. 
 
Ο Δρ. Πίσιος πραγματοποίησε μέρος της ειδικότητάς του στην Αμερική ( University of Californiα ) και στη συνέχεια εργάστηκε στη Μεγάλη Βρετανία.
 
Διδάχτηκε την Ομοιοπαθητική στην Αθήνα, συνέχισε μετεκπαίδευση στην περίφημη σχολή του Γ. Βυθούλκα στην Αλόννησο και παρακολούθησε σεμινάρια στο εξωτερικό με ορισμένους από τους γνωστότερους διεθνώς ομοιοπαθητικούς, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι R. Sankaran, J. Scholten, M. Mangialavori, Joshi’s, L. Klein, J.Shah.
 
Εφαρμόζει την δικιά του πρωτοποριακή μέθοδο θεραπείας που την ονόμασε “Ομοιοπαθητική Επιπέδων” η οποία όχι απλώς θεραπεύει τον ασθενή, αλλά βελτιώνοντας το συνολικό επίπεδο υγείας του, αποτρέπει την επιστροφή της νόσου.
 
Συμμετέχει ως ομιλητής σε διεθνή συνέδρια Ομοιοπαθητικής, τα δε άρθρα του δημοσιεύονται τακτικά σε εξειδικευμένα περιοδικά, καθώς και σε ιστοσελίδες που καλύπτουν ιατρικά, ομοιοπαθητικά και αθλητιατρικά θέματα. 
 
Στις δραστηριότητές του συγκαταλέγεται και η εκπαίδευση των ομοιοπαθητικών στο πρόγραμμα λογισμικού Synergy - MacRepertory, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση των θεραπειών τους.