Προσφορές

Σαπούνι από Δαφνέλαιο

Κωδικός Προϊόντος : SOAP01
5.00€

Διαθεσιμότητα  Άμεσα διαθέσιμο

Share on social media

100% Αγνό Φυσικό Σαπούνι από Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, Δαφνέλαιο και Εκχύλισμα Δενδρολίβανου και Χαμομηλιού.

Ιδιαίτερα ευεργετικό για το τριχωτό της κεφαλής.

Αναστέλλει την τριχόπτωση, βοηθά στην δημιουργία νέων τριχοθυλακίων και απομακρύνει την πιτυρίδα.

Ιδανικό για όλους τους τύπους επιδερμίδας

Το ελαιόλαδο γενικότερα είναι από τις αρχαιότερες λιπαρές ουσίες που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος.

Η ιδανική χημική του σύσταση το καθιστά τόσο ωφέλιμο και απαραίτητο για τον οργανισμό, όσο και το μητρικό γάλα.

Αυτό αποδεικνύεται  τόσο από την εμπειρία χιλιετιών, όσο και από τις αναλύσεις των σύγχρονων εργαστηρίων, τα οποία κατά τις έρευνες που διεξήγαγαν σε διάφορους τομείς απέδειξαν ότι το ελαιόλαδο είναι η μοναδική λιπαρή ουσία που ως κύριο υλικό δόμησης του μορίου του, έχει το μονοακόρεστο λιπαρό οξύ. (Το Ελαϊκό).

Το ελαιόλαδο φημίζεται για τις ιδιαίτερα ευεργετικές του ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, σε φλαβονοειδή, σε λιποδιαλυτές βιταμίνες A,D,E καθώς επίσης και σε βιταμίνες  B και C.

Η πληρότητα του σε μονοακόρεστα επιφέρει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα της βιταμίνης Ε.

Η βιταμίνη Ε και Α προστατεύουν το δέρμα από τις βλαβερές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας και τα εγκαύματα. Επιπρόσθετα,  η βιταμίνη Ε προστατεύει τα κύτταρα και την κυτταρική μεμβράνη από τις ελεύθερες ρίζες, περιορίζει τις φλεγμονώδεις διαδικασίες, αντιμετωπίζει τις τοξίνες του καπνού του τσιγάρου, συμβάλει στην επούλωση πληγών από τραύματα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα  και βοηθάει στη θεραπεία δερματικών παθήσεων.

Το ελαιόλαδο χάρη στα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει εμποδίζει την οξείδωση και την δημιουργία ελευθέρων ριζών, επιβραδύνει την γήρανση, προστατεύει και διατηρεί το δέρμα  νεανικό και υγιές.                                                    

Δενδρολίβανο-(Rosmarinus Officinalis)

Ονομάζεται « ο πρίγκιπας των αρωματικών φυτών ». 

Από τα αρχαία χρόνια το δενδρολίβανο αποτελούσε για τους λαούς της Μεσογείου σύμβολο ομορφιάς και ευεξίας, ελιξίριο της νεότητας.

Οι αρχαίοι Έλληνες το θεωρούσαν δώρο της Θεάς Αφροδίτης στους ανθρώπους και διακοσμούσαν με αυτό αγάλματα των Θεών. Οι Ρωμαίοι κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών τελετών και εορτών κρατούσαν πάντα ένα κλωνάρι δενδρολίβανο, διότι θεωρούσαν πως εξασφαλίζει ευτυχισμένη ζωή και ειρήνη μετά το θάνατο.

Στην ιστορία αναφέρεται ότι ένα απόσταγμα δενδρολίβανου, κέδρου και τερεβινθίνης ήταν το ελιξίριο της νεότητας και ονομαζόταν  «το νερό της βασίλισσας  της Ουγγαρίας».

Για τον χριστιανισμό θεωρείται ένα ιερό φυτό με το οποίο τελούνται αγιασμοί.

Οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι πολλές και σημαντικές.

Περιέχει τανίνη και αιθέριο έλαιο, το οποίο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και σε καλλυντικά σκευάσματα.

Θεωρείται ιδανικό για την θεραπεία της τριχόπτωσης. Τονώνει και ενδυναμώνει το τριχωτό της κεφαλής. Ιδιαίτερα ευεργετικό για το δέρμα, αντισηπτικό και αντιβακτηριακό. Καταπολεμά δραστικά την πιτυρίδα και συμβάλλει στην ανάπτυξη της τριχοφυΐας.

Για τους λόγους αυτούς άλλωστε αποτελεί το κύριο συστατικό προϊόντων που αφορούν την περιποίηση των μαλλιών.

Πάντα σε σωστή δοσολογία και με τη γνώμη ειδικού αποτελεί καθαρτικό του αίματος και ιδιαίτερα ευεργετικό στοιχείο στην καταπολέμηση των προβλημάτων του άσθματος και της αναπνοής.

Χρησιμεύει για τους νευρικούς πονοκεφάλους και τις ημικρανίες.

Τα μπάνια με αφέψημα δενδρολίβανου βοηθούν όσους υποφέρουν από ρευματισμούς στις αρθρώσεις. Ανεβάζει την διάθεση, είναι τονωτικό και βοηθάει στην αδυναμία και στην υπερκόπωση.

Δαφνέλαιο-(Laurus Nobilis)

Η δάφνη αποτελεί το αγαπημένο φυτό Θεών και ανθρώπων.

Για τους αρχαίους Έλληνες η  δάφνη του Θεού Απόλλωνα αποτελούσε ένα από τα πιο αγαπημένα φυτά και απέδιδαν σε αυτή θεϊκές ιδιότητες. Στεφάνια από τα φύλλα της, κοσμούσαν τα κεφάλια των δοξασμένων, συμβολισμό που ακολούθησαν και οι Ρωμαίοι στεφανώνοντας με φύλλα δάφνης τους ήρωες και τους νικητές. Ο Ιπποκράτης τη χορηγούσε ως αναλγητικό  και θεράπευε με αυτήν τη στειρότητα.

Η συμβολική της χρήση διατηρήθηκε  ως σήμερα μέσα από την χριστιανική εκκλησία η οποία διανέμει τα φύλλα της σε θρησκευτικές εορτές. Το Άγιο Όρος εξάλλου παράγει αρίστης ποιότητας δαφνέλαιο το οποίο είναι φημισμένο σε όλον τον κόσμο.

Το δαφνέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, αλκαλοειδή, τανίνη και λιπαρά οξέα.

Χρησιμοποιείται στη σαπωνοποιεία, στην αρωματοποιία και στη φαρμακευτική.

Είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση της μόνιμης ή εποχιακής τριχόπτωσης   ανδρών και γυναικών. Τονώνει, περιποιείται, τρέφει, δυναμώνει, αναζωογονεί και δίνει λάμψη στα μαλλιά

Ενισχύει και προστατεύει τη δομή της τρίχας

Αποτελεί κύριο συστατικό πολλών προϊόντων που αφορούν την περιποίηση των μαλλιών.