Προσφορές

Levels of Health -The Second Volume of "The Science of Homeopathy"

Συγγραφέας:
George Vithoulkas

Κωδικός Προϊόντος : 978-960-87429-4-9
30.00€ 23.90€

Διαθεσιμότητα  Άμεσα διαθέσιμο

Share on social media

Σελίδες: 348

Το βιβλίο του Γιώργιου Βυθούλκα « Levels of Health - Επίπεδα Υγείας» που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι μία εξαιρετική συνεισφορά στην ιατρική γενικότερα και στην ομοιοπαθητική ειδικότερα. Καταθέτοντας όλες τις απαιτούμενες γνώσεις ώστε να είναι δυνατόν να εκτιμηθεί για το εάν ένας ασθενής βελτιώνεται ή υποτροπιάζει κατά τη διάρκεια μίας θεραπείας, ομοιοπαθητικής ή άλλης, ο Γιώργος Βυθούλκας παρέχει τη δυνατότητα στον γιατρό να αξιολογήσει την περίπτωση του ασθενούς και να κάνει καλύτερη και ακριβέστερη πρόγνωση. Ο όρος «Επίπεδα Υγείας» αναφέρθηκε συνοπτικά από τον Γιώργο Βυθούλκα στο βασικό του εγχειρίδιο «Η Επιστήμη της Ομοιοπαθητικής», το οποίο γράφτηκε το 1977. Τώρα, για πρώτη φορά, με το πλεονέκτημα της άσκησης της ομοιοπαθητικής 50 χρόνια, της εμπειρίας και της βαθιάς παρατήρησης, ο Γιώργος Βυθούλκας παρουσιάζει πλήρως ανεπτυγμένη τη θεωρία του αλλά και τον τρόπο εφαρμογής της στην καθημερινή πρακτική.

Στην ανάπτυξη της θεωρίας του για τα «Επίπεδα Υγείας», αναλύει με λεπτομέρεια όλες τις πιθανές αντιδράσεις του αμυντικού συστήματος του οργανισμού που βρίσκεται υπό ομοιοπαθητική θεραπεία αλλά και τη σημασία αυτών των αντιδράσεων. Αναπτύσσει επίσης τις παραμέτρους που χαρακτηρίζουν καθοριστικά το επίπεδο υγείας στο οποίο βρίσκεται ο κάθε ασθενής.

Το δεύτερο μέρος του βιβλίου «Case Studies», που γράφτηκε από τον Erik van Woensel, σχετίζεται κυρίως με την πρακτική εφαρμογή της ομοιοπαθητικής. Στην ενότητα αυτή επεξηγείται σε βάθος «η ανάλυση της περίπτωσης» ενώ διευκρινιστικά λειτουργούν πολλές περιπτώσεις με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Περιγράφοντας την ανάλυση βήμα βήμα, ο συγγραφέας καταδεικνύει τον τρόπο εφαρμογής των επιπέδων υγείας στην ομοιοπαθητική θεραπεία.

Κάθε ομοιοπαθητικός πρέπει να είναι σε θέση να εκτιμήσει τη θεραπευτική οδό που ο ίδιος έχει ακολουθήσει και να καταλάβει γιατί αυτή δεν αποφέρει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το βιβλίο «Levels of Health» παρέχει τα εργαλεία για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός.